Biertempel in Beurs stap dichterbij

© brusselnieuws.be
06/05/2014

Het Brusselse stadsbestuur heeft het bestek en de aanbesteding voor de renovatie van het Beursgebouw goedgekeurd. De biertempel komt daarmee een stap dichterbij.

De Beurs zal na de renovatie plaats bieden aan verschillende functies, laat het stadsbestuur weten: een onthaalzone, ruimtes voor de beleving van het Belgische bier, de archeologische site Bruxellae 1238, die in het geheel zal worden opgenomen, een restaurant, een seminarcentrum en een bierverkooppunt. Voor de opening wordt gemikt op het voorjaar van 2018.

Over de concrete renovatieplannen voor het gebouw blijft het stadsbestuur nog vaag.

"De binnenrenovatie van het gebouw, dat meer dan 12 000 vierkante meter beslaat, moet geïnspireerd worden op de grootsheid en diversiteit van de activiteiten die het gebouw karakter hebben gegeven", luidt het in een communiqué van schepenen Philippe Close (PS) en Mohammed Ouriaghli (PS).

"Zoals andere internationale cultuurpaleizen moet het Beurspaleis voor bezoekers een belevingsplaats zijn, een plaats voor debatten en vrijheid, een gemeenschappelijk bezit, een plaats waar transparantie heerst. Het gebouw moet voor iedereen toegankelijk zijn en diverse pistes, ruimtes en gebruiken mogelijk maken."

De biertempel of Belgian Beer Temple is een initatiatief van de Belgische Brouwers in samenwerking met de Stad Brussel, die eigenaar is van het gebouw. Samen met de heraanleg van de centrale lanen moet het project het hypercentrum een nieuwe impuls geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni