Biertempel: aparte procedures voor concept en uitvoering

© brusselnieuws.be
08/07/2014

De Brusselse gemeenteraad heeft maandagavond beslist om de gunningsprocedure voor de biertempel in de Beurs te wijzigen. Er komen twee aanbestedingen - een voor het concept en een voor de uitvoering - in plaats van één. De oppositie is boos door de vertraging.

Daarmee wijzigt de gemeenteraad de eerdere beslissing van 5 mei. Toen besliste de raad om zowel het concept van de biertempel als de uitvoering ervan in één aanbestedingsprocedure te gieten.

Oppositieraadslid Liesbet Temmerman (Ecolo) uitte toen al kritiek op het feit dat in lastenboek concept en uitvoering tot één onderhandelingsprocedure werd herleid in plaats van twee verschillende. Het betreft immers een complex dossier, waar ook de Commissie voor Monumenten en Landschappen haar zeg in heeft, omdat de Beurs een beschermd monument is. Bovendien zou daarmee een betere prijs kunnen bedongen worden.

De meerderheid koos maandagavond dus toch voor een gesplitste procedure van concept (ontwerp en design) en uitvoering (de aannemer). Volgens de oppositie van Ecolo-Groen is hierdoor 57 dagen verloren.

'Vorm én inhoud'
Sven Gatz, directeur van de federatie van Belgische Brouwers, relativeert de impact. "Deze beslissing is vooral genomen om juridisch-technische redenen. Wel is belangrijk dat we tegelijk aandacht hebben voor de vorm als de inhoud van het project. Bij het MAS in Antwerpen heeft de vorm het te veel gehaald van de inhoud. Wij willen dat vermijden door aan beide aspecten evenveel aandacht te besteden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni