Bewoners Watermaal mogen nieuw Keymplein helpen tekenen

© FM Brussel
31/08/2015

De gemeente Watermaal-Bosvoorde wil het Keymplein heraanleggen. De bewoners van de gemeente krijgen de kans om een handje te helpen bij het uittekenen van de plannen.

Het Keymplein in Watermaal-Bosvoorde ligt er al zowat 35 jaar onveranderd bij. Daar wil de gemeente nu verandering in brengen, samen met lokale handelaars en buurtbewoners. Watermaal-Bosvoorde organiseert daarom drie participatievergaderingen, met telkens 50 deelnemers. Daarin kunnen dus onder meer bewoners en winkeluitbaters in zetelen, naast onder meer de MIVB, de gemeente en de lokale politie.

Door zoveel mogelijk mensen te betrekken, wil de gemeente een zo goed mogelijk project uitwerken. “Het zijn de handelaars en de bewoners die de experts zijn op vlak van dit plein”, zegt Schepen van mobiliteit in Watermaal-Bosvoorde Tristan Roberti. “Zij gebruiken het dagelijks en weten wat de moeilijkheden zijn. We willen optimaal profiteren van die kennis.”

Wie interesse heeft om in het comité te zitten, moet zijn of haar kandidatuur indienen bij de gemeente Watermaal-Bosvoorde voor 13 september. De heraanleg van het Keymplein moet 1,5 tot 2 miljoen euro kosten. In 2017 moeten de werken beginnen, de einddatum hangt af van het gekozen ontwerp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni