Bewoner fulmineert tegen voetgangerszone in filmpje

© brusselnieuws.be
13/07/2015

De voetgangerszone in het centrum blijft reacties uitlokken. Een inwoner van Jette doet zijn beklag over de verkeerssituatie in een videoboodschap die hij aan koning Filip richt.

De voetgangerszone in het centrum was de voorbije weken een publiekssucces. Ook weken na de aftrap blijven voorbijgangers de zone opzoeken. Voorbijgangers en werknemers op de laan zijn onder meer onder de indruk van het verdwenen autolawaai. Selfies met Anspachlaan zijn plots populair.

Toch is niet iedereen tevreden over de situatie. Een zekere Gary Ducran spuwt op Youtube zijn gal over de verkeerssituatie buiten de voetgangerszone. Aanleiding voor het filmpje: Gary heeft op een bepaald moment ruim een uur aangeschoven om van Jette naar Madou te rijden.

In de video richt Gary zich tot koning Filip. Hij vraagt hem om burgemeester Mayeur aan de deur te zetten.

Gary wendt zich ook tot de burgemeester zelf en nodigt deze uit om het traject met hem af te leggen. Voor elke minuut dat het traject langer duurt dan de gebruikelijke 10 minuten, wil hij Mayeur een stroomstoot toedienen.

Of Gary een structureel probleem aankaart is niet helemaal duidelijk. De video werd gepost op 9 juli, terwijl de verkeersproblemen op de Kleine Ring al op 30 juni, de tweede dag van de voetgangerszone, leken te verdwijnen. Eventuele opstoppingen worden vooral in september, na de zomervakantie, verwacht.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni