Bewakingsfirma moet chaos Justitiepaleis oplossen

© FM Brussel
27/05/2015

In het Justitiepaleis van Brussel zullen de bewakingsopdrachten tijdelijk uitgevoerd worden door een bewakingsfirma. Dat heeft de minister van justitie Koen Geens (CD&V) beslist. De werking van het paleis kwam recent al meermaals in het gedrang door een personeelstekort bij het veiligheidspersoneel.

Dinsdag was het Justitiepaleis de hele dag ontoegankelijk voor het publiek. Dat komt door een personeelstekort bij het Veiligheidskorps, dat niet alleen de toegangscontrole uitvoert bij de ingang, maar ook voor het transport zorgt van gedetineerden. Door een gebrek aan personeel konden ze enkel het transport verzorgen, waardoor ook een belangrijk terrorismeproces niet kon doorgaan.

Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) liet dinsdagavond weten dat het veiligheidskorps tot de start van het gerechtelijk verlof steun krijgt van een bewakingsfirma. "We gaan een beroep doen op een privéfirma om de scanstraat te bemannen, het veiligheidskorps neemt dan zijn verantwoordelijkheid voor de interne beveiliging van de gerechtsgebouwen en voor het gevangenentransport", aldus de minister.

Er is ook extra geld voorzien om nieuwe mensen aan te werven voor het Veiligheidskorps. De vakbonden beslissen straks of ze akkoord gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni