Bewakingscamera klist brandstichter in centrum

© Belga
06/10/2015

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft maandagochtend een 20-jarige man opgepakt die brand had gesticht onder een geparkeerde bestelwagen. Het voertuig ging volledig in de vlammen op en ook het gebouw waar de bestelwagen voor stond, liep schade op maar er vielen geen gewonden. De brandstichter werd opgemerkt via een bewakingscamera.

Het was een politie-inspecteur die de bewakingscamera's in de gaten hield, die de man rond 5 uur opmerkte aan het Groot Eiland. Op de beelden was te zien hoe de twintiger stukken karton verzamelde en onder een bestelwagen legde, terwijl hij rondkeek om er zeker van te zijn dat hij alleen was. Vervolgens stak hij het karton in brand met behulp van een aansteker om er dan op de fiets vandoor te gaan. Intussen waren zowel de brandweer als twee politiepatrouilles al onderweg naar de plaats van de feiten.

De politie kon de man oppakken op de Anspachlaan terwijl de brandweer het vuur te lijf ging. De brand sloeg over naar het gebouw waar de bestelwagen voor stond maar kon uiteindelijk toch geblust worden. De schade aan het gebouw bleef beperkt maar de bestelwagen ging volledig in de vlammen op. De twintiger, B.A., stond al bekend bij het gerecht en werd ter beschikking gesteld van het parket. De politie vermoedt dat hij ook verantwoordelijk is voor vier brandstichtingen in vuilnisbakken in dezelfde nacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni