© La Voix des Sans-Papiers

Betoger die zichzelf in brand stak in levensgevaar

© brusselnieuws.be
03/10/2014

Een sans-papiers die zich vrijdagmiddag in brand stak tijdens een betoging op de Kruidtuinlaan, verkeert in levensgevaar. "Hij schreeuwde dat hij hier al zeven jaar wachtte en het beu was", vertelt een getuige.

Een 300-tal mensen manifesteerde vrijdagmiddag in het centrum voor de regularisatie van de duizenden sans-papiers in ons land. De betoging, een initiatief van ‘La Voix des Sans-Papiers’ trokken van een kraakpand aan de Leopold II-laan naar het Poelaertplein.

Onderweg overgoot een Libanese sans-papiers zichzelf met benzine en stak hij zichzelf in brand.

"De man riep dat hij het beu was, dat hij al zeven jaar hier wachtte en toen was er vuur", vertelt een woordvoerder en getuige aan brusselnieuws.be. "Het is niet de eerste keer dat hij dat probeert, een drietal maanden geleden deed hij ook al eens een poging. De man heeft vier kinderen in Libanon en kan voor zover ik weet niet terug naar zijn land."

Omstaanders konden het vuur doven en de man werd met zware verwondingen overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Vooral aan de handen en het gezicht raakte het slachtoffer ernstig verwond.

In eerste instantie werd gedacht dat de verwondingen meevielen. Vrijdagavond heette het echter dat de Libanees wel degelijk in levensgevaar verkeert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni