Bestuur zelf een tuigje op eerste Drone Days

© brusselnieuws.be
06/03/2015

In Thurn & Taxis vindt dit weekend het eerste Belgische dronesalon plaats. Drone Days belooft 20 exposanten die de wereld van de op afstand bestuurde tuigen ontsluieren. U kunt zelfs zelf met een exemplaar vliegen.

De beurs is een organisatie van het Nationaal Opleidingscentrum voor het Telebesturen van Drones, Espace Drone. De beurs wil vooral voor een ontmoetings- en uitwisselingspunt zijn binnen de sector. “We willen constructeurs en professionals samenbrengen odmat de sector enorm veel potentieel heeft. Studies hebben uitgewezen dat drones dezelfde impact kunnen hebben als de GSM op de vaste telefonie”, zegt woordvoerder Walter Borrey aan brusselnieuws.be.

Leken zullen dan weer vooral geïnteresseerd zijn in de vliegdemonstraties. “We voorzien animatie met grote en kleine tuigen”, zegt Borrey. “Bezoekers zullen zelf ook een drone kunnen besturen.”

Een van de centrale thema's is luchtfotografie en de cinematografische toepassingen van drones. “Er zijn namelijk veel raakpunten tussen beide sectoren”, zegt Borrey. “Drones worden nu al vaak gebruikt voor observatie, inspectie en topografie.”

Vanwege die nadruk op fotografie wordt er ook samengewerkt met Imaging-Days, het salon voor Foto, Video en Beeldvorming.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om een civiele beurs. De meer beruchte exemplaren die bij conflicten worden ingezet, zullen er niet te zien zijn. “De naam 'drone' heeft daardoor een negatieve bijklank gekregen”, aldus Borrey. “Daarom geven we de voorkeur aan de naam Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS).”

De beurs gaat zaterdag en zondag door tussen 10 en 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Maandag is de beurs uitsluitend open voor professionelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni