Bert Anciaux wordt voorzitter Actiris

© brusselnieuws.be
25/09/2014

De Brusselse regering is het eens geworden over de benoeming van voorzitters aan het hoofd van zestien instanties. Bert Anciaux is bij voorbeeld benoemd tot voorzitter van arbeidsbemiddelaar Actiris. Thomas Ryckalts (Open VLD) wordt voorzitter van de MIVB.

Yves Goldstein (PS), kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort en vertrouweling van Laurette Onkelinx, wordt de voorzitter van Neo en van het ATO (Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling), dat deze legislatuur moet opgaan in een nieuw planningsorgaan. Jean-Pierre Van Gorp (PS) wordt voorzitter van het gewestelijk parkeeragentschap. De Franstalige socialisten bemannen ook het voorzitterschap van de Haven van Brussel (Mohamed Jabour) en de Maatschappij voor Verwerving van Vastgoed (David Szafran).

Emir Kir (PS), parlementslid en burgemeester van Sint-Joost, komt aan het hoofd van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij. Voormalig parlementslid en Jets OCMW-voorzitter Brigitte De Pauw (CD&V) wordt op haar beurt voorzitter van de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. Denis Grimberghs (CDH) blijft aan het hoofd van Citydev (de vroeger Gomb). Ook de Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer krijgt een CDH-hoofd, maar wie dat wordt is nog niet uitgemaakt.

Thomas Ryckalts (Open VLD) is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van vervoersmaatschappij MIVB. Zijn partijgenoot Johan Basiliades komt aan het hoofd van impulse.brussels, het vroegere Brussels Agentschap voor Ondernemingen.

FDF mocht het voorzitterschap invullen van Atrium (Olivier Poulaert), het Garantiefonds (Michel Peffer) en het Participatiefonds (Annie Daras).

ACOD-voorzitter Karel Stessens komt voor SP.A aan het hoofd van Citeo, een vennootschap die de infrastructuur voor het openbaar vervoer moet beheren en uitbouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni