Beroep tegen vergunning Unescoschool in Sint-Agatha-Berchem

© brusselnieuws.be
05/08/2015

Het schepencollege van Sint-Agatha-Berchem heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor een tijdelijke school langs de Groot-Bijgaardenstraat.

Burgemeester Joël Riguelle (CDH) toonde zich samen met de buurtbewoners al langer gekant tegen een tijdelijke school op het terrein aan de Groot-Bijgaardenstraat.

Eind vorige maand veegde het Brussels Gewest een eerder negatief advies van de gemeente van tafel. De regering gaf haar goedkeuring voor de containerklassen, waar 550 leerlingen gedurende 2,5 jaar les zouden moeten krijgen.

Sint-Agatha-Berchem tekent nu dus beroep aan tegen die vergunning. De gemeente wijst er in een persbericht op dat de gewestelijke stedenbouw met het afleveren van de vergunning het negatieve advies van het schepencollege en een petitie van meer dan 750 buurtbewoners negeert.

"Dat negatieve advies kwam er niet omdat het College zich kant tegen de installatie van een school op het grondgebied van de gemeente, maar omdat de keuze van het terrein en de locatie onaanvaardbaar is", stelt de gemeente in een persbericht.

Volgens de gemeente mag er volgens het Gewestelijk Bestemmingsplan geen school opgetrokken worden op het perceel. Daarnaast vindt ze een school op deze locatie, met drie andere scholen in de omgeving en twee buslijnen in de buurt, nefast voor de verkeersdruk.

"Wij zouden het betreuren mocht de regering vasthouden aan haar voornemen om de tijdelijke school daar te vestigen en kunnen enkel hopen dat zij zowel op het vlak van mobiliteit als van veiligheid de vereiste begeleidende maatregelen treft", besluit het persbericht.

De Unescoschool van Koekelberg is dringend aan vervanging toe. In afwachting van een nieuwbouw zouden de leerlingen les krijgen in containers op het grondgebied van Sint-Agatha-Berchem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni