Berchem wil dat Gewest werken rond station coördineert

© brusselnieuws.be
27/03/2015

Het Brussels Gewest moet dringend de coördinatie op zich nemen van de verschillende werken rond het station van Sint-Agatha-Berchem. Een dossier dat nu in het slop zit. “Het Gewest moet dit in handen nemen en een coördinator aanstellen.”

Rond het station van Sint-Agatha-Berchem staan verschillende werken op stapel. Het station zelf wordt gerenoveerd, er komt een tunnel onder de sporen, een overstapparking en een versterkt aanbod van het openbaar vervoer.

De plannen lig al jaren in de lade, maar raken niet in een stroomversnelling. De gemeente Sint-Agatha-Berchem zat donderdag samen met buurgemeente Ganshoren en betrokken actoren als de MIVB en Infrabel aan tafel om de zaken vooruit te helpen.

“Infrabel bijvoorbeeld loopt verloren in het dossier door tegenstrijdige adviezen, gebrek aan overleg en dossiers die verloren raken bij de administratie en bij kabinetten”, zegt burgemeester Joël Riguelle (CDH) in een mededeling. “Ondertussen blijft het werk liggen. Ook de privé wacht op een duidelijk signaal om in de buurt te investeren.”

Voor Riguelle kan Berchem “de rol van het Gewest niet blijven invullen”.

“Het Gewest moet de coördinatie in handen nemen en een bemiddelaar aanstellen”, zegt Riguelle. “Zodat het noordwesten van Brussel eindelijk kan geniet van een inrichting de 21ste eeuw waardig.”

Op het kabinet van Minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) bekijkt men de oproep. “Wij hebben de boodschap ontvangen en bekijken wat we kunnen doen”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni