Berchem bouwt collectieve broodoven

© brusselnieuws.be
12/08/2014

Sinds vorige zaterdag is de groep BLED (Berchem Lokaal en Duurzaam) bezig met de bouw van een collectieve broodoven. Die moet zondag af zijn. Vanaf dan zullen Berchemnaren er op gezette tijden terechtkunnen met hun baksels.

In het voorjaar van 2012 besloten een tiental geëngageerde inwoners van Sint-Agatha-Berchem samen een dossier in te dienen voor het project ‘duurzame wijken’ van Leefmilieu Brussel. Hun projecten was een van de uitverkorenen en krijgt een subsidie van 15.000 euro waarmee onder andere een Give Box, een kippenren en collectieve moestuin werden opgezet.

Daar komt nu ook de collectieve broodoven bij. De vrijwilligers bouwen hem momenteel op een terrein van het Berchemse OCMW aan de De Selliers de Moranvillelaan.

“De oven zal niet elke dag open zijn, maar eerder op bepaalde dagen, waarop Berchemnaren hier hun broden, pizza’s, pasteitjes kunnen komen afbakken”, legt Emilie, de initiatiefneemster van dit BLED-project, uit in La Dernière Heure.

“Het idee is ook dat buren elkaar hier beter zullen leren kennen. Het zijn mensen die net als ik bezorgd zijn over het milieu”, vult mede-initiatiefnemer Frédéric aan. Hij stond zelf aan de wieg van de Brusselse Repair Cafés.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni