Benefietactie Brussel Helpt sluit af met recordopbrengst

© brusselnieuws.be
17/12/2015

De Vlaams-Brusselse Media, de groep rond FM Brussel, tvbrussel, brusselnieuws.be, AGENDA magazine en Brussel Deze Week, melden een recordopbrengst van hun jaarlijkse benefietactie. Die bracht dit jaar ruim 26.000 euro op.

De Vlaams-Brusselse Media hebben zich samen met de Brusselse Gemeenschapscentra ingezet om de werking van de Belgische vluchtelingenorganisatie Minor-Ndako te steunen. Met het ingezamelde geld bouwt Minor-Ndako een nieuwe unit voor de allerjongste niet-begeleide vluchtelingen uit.

David Lowyck, directeur van Minor-Ndako, vertelt: “Deze campagne is een echt succesverhaal en ongezien voor ons. Zo’n bedrag inzamelen en zoveel aandacht voor de gasten en onze werking, het dringt nog steeds niet helemaal door.”

Jeroen Roppe, algemeen hoofdredacteur bij de Vlaams-Brusselse Media, vult aan: “Naast het inzamelen van het geld, is de hoofddoelstelling van Brussel Helpt het sensibiliseren van de stad rond de gekozen thematiek. De betrokkenheid bij onze mensen was groot, dat uitte zich onder andere in het grote aantal redactionele stukken dat over dit onderwerp tot stand kwam.”

Het bedrag zal bovendien de komende dagen nog ietwat stijgen, want er staan nog 2 evenementen op de agenda: op 18 december staat het kerstfeest van GC Elzenhof in het teken van Brussel Helpt en op 19 december organiseert GC Candelaershuys in Ukkel een kerstconcert van Norbert Detaeye.

Ook de tentoonstelling in GC De Maalbeek in Etterbeek, met foto’s van jonge vluchtelingen die resideren in Minor-Ndako, loopt nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni