De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een dievenbende opgerold die op vier maanden tijd 130 auto’s stal.

Het gaat om drie Poolse broers van 32, 34 en 35 die in Anderlecht en Schaarbeek wonen. De politie pakte hen dinsdag op na huiszoekingen.

In augustus merkte de recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene dat opvallend veel wagens van de modellen Ford Galaxy, Volkswagen Sharan, Volkswagen Golf 4 en Seat Alhambra gestolen werden.

De diefstallen gebeurden vaak op dezelfde manier: de wagen werd gestolen en een aantal onderdelen (zoals de batterij, banden, wieldoppen, katalysator en airbags) werden eruit gehaald. Daarna vond de politie het voertuig nabij een oprit van de Ring rond Brussel of in Anderlecht, in de omgeving van het kanaal.

Het parket opende een gerechtelijk onderzoek en stootte op 130 van dergelijke diefstallen tussen juli en oktober van dit jaar. Tijdens het onderzoek kwamen ook vermoedelijke daders in zicht.

Afgelopen dinsdag deed de politie 10 huiszoekingen in het kader van het onderzoek. Daarbij werden de drie broers opgepakt samen met hun partners en een vierde man. Uiteindelijk blijven enkel de drie broers aangehouden.

De politie trof ook een grote hoeveelheid auto-onderdelen aan en materiaal om autodiefstallen te plegen. Tien voertuigen werden in beslag genomen.

Het is niet duidelijk wat de bende met de auto-onderdelen deed of waarom ze precies die automodellen stal. Het parket geeft geen verdere informatie in het kader van het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni