Belgomarkt niet in Sint-Gillis, op zoek naar locatie in Dansaertbuurt

SDS
© brusselnieuws.be
18/11/2015

Belgomarkt, de supermarkt met enkel Belgische producten, opent dan toch niet in Sint-Gillis. De eigenaar van het pand dat de bedenkers op het oog hadden, besloot op het laatste moment niet aan hen te verhuren. Ze gaan nu op zoek naar een nieuwe locatie in de Dansaertbuurt.

De supermarkt met enkel Belgische producten zou normaal in een voormalige bioscoop in de Taminesstraat 18 openen, niet zo ver van de Bareel.

"We hadden de eigenaar gevraagd het contract op te sturen", zegt Melanie Mikiels van Belgomarkt aan onze redactie. "Twee dagen later was dat nog niet gebeurd, terwijl ze normaal heel snel reageerden. Dus heb ik teruggebeld, en toen kregen we te horen dat iemand anders een optie had genomen."

Een streep door de rekening van de inititatiefnemers, die graag voor kerst wilden openen om nog een graantje van de feestinkopen mee te pikken.

De krant La Libre schreef dinsdag dat in het pand een Lidl-vestiging zou komen, wat prompt leidde tot een protestpetitie tegen "de grote ketens" op Change.org, die na twee dagen al door ruim duizend mensen is ondertekend. In de petitie pleit de initiatiefneemster - een inwoonster van Sint-Gillis - bij het gemeentebestuur voor een "positieve discriminatie van de kleinere zelfstandige."

Maar: Lidl zelf ontkent formeel dat het een filiaal zou openen in de Taminesstraat. "Wij willen wel heel graag een vestiging in Sint-Gillis, maar hebben nog geen concrete locatie op het oog", zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt aan brusselnieuws.be. "De locatie in kwestie is met 250 m2 ook veel te klein voor onze winkels." De eigenaar van het pand in de Taminesstraat weigert voorlopig alle commentaar.

Vrachtwagens af en aan
Belgomarkt staat dus op straat, en gaat nu in allerijl op zoek naar een nieuwe plek. "In Sint-Gillis zijn er helaas geen geschikte locaties meer te vinden", zegt Mikiels. "Omdat wij werken met lokale leveranciers, zullen er voortdurend leveranciers langskomen. Dus zoeken we een straat die niet te druk is, en waar de vrachtwagen zich ook makkelijk kan parkeren. Dat kan niet op de bestaande verzadigde commerciële assen als de Waterlose en Alsembergsesteenweg."

Daarom focussen de bedenkers van de Belgische supermarkt nu weer op een buurt waar ze eigenlijk als eerste aan gedacht hadden. "De buurt van het kanaal en de Dansaertstraat. Een buurt met een groter Nederlandstalig publiek dus, dat al van in het begin een grote interesse toonde voor Belgomarkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni