S1414 Belgiki

Belgikië: nieuwe cadeauwinkel met originele creaties

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
18/02/2014

Belgikië, dat is een nieuwe cadeauwinkel met enkel Belgische, originele en betaalbare creaties. Kaartjes, juwelen, t-shirts, zeep, kaarsen, agenda’s en vazen, er ligt geschenkinspiratie van zo’n dertig kunstenaars en ambachtslui.

De winkel vind je in Matonge, recht tegenover café Stam en naast Bed & Breakfast Longue-Vie. Eind 2013 opende Pouria en zijn vrouw Gladys de deuren. Ze zijn alletwee architect, maar houden van artisanale dingen.

Een reportage over mensen met een succesvolle carrièreswitch hield hen wakker en de concrete ervaring van een vriend (archeoloog) die bierwinkel Malting Pot opende trok hen over de streep. Handelsorganisatie Atrium bracht hen in contact met de eigenaar van het gebouw in de Lang Levenstraat, en hun avontuur kon beginnen.

Je vindt er cadeautjes voor zowat iedereen. Voor de allerkleinsten: slabbetjes en babyplaids van Géraldine & Amandine of te gekke pluchen konijnen met een snorretje van Laure. Voor elke gelegenheid: kaartjes van de illustratrice Alice De Page.

Voor de cool cats: t-shirts La t-Shirterie met opschriften als Brusseleir, Superklet of Bichke. Voor de planners: agenda’s gemaakt van oude boeken. Voor de romantici: kaarsen van Pablo uit Waver of heerlijk geurende zeep en badzout van Maryse en Christophe uit Neufmaison. Prijzen gaan van 2 euro voor een kaartje tot 199 euro voor een perfect afgewerkte lederen handtas.

Het is er heerlijk snuisteren en ook al is de winkel klein, de selectie is enorm gevarieerd. Bij het werk van elke ontwerper hangt zijn of haar foto en van elke creatie kennen Pouria en Gladys het verhaal. Er komen geregeld nieuwe producten bij en elke maand zijn er evenementen. Zo kwam een van de ontwerpsters ter plaatste mutsen en wanten breien en was er een fotowedstrijd voor Drie Koningen.

Op de Facebookpagina komt u meer te weten en posten ze ook nuttige Belgische weetjes.

waar: Lang Levenstraat 36, 1050 Elsene

02-512.54.13

open di - za 11.00-18.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni