rode duivels supporters

België-Algerije: waar u moet gaan kijken

© brusselnieuws.be
16/06/2014

Dinsdag trapt België (eindelijk) zijn wereldkampioenschap voetbal af tegen Algerije. Om 18 uur begint de match, die in Belo Horizonte gespeeld wordt. Dat u gaat kijken, dat is zeker, maar waar? Er is voor ieder wat wils.

De kans is groot dat dinsdag tussen 18 en 20 uur het land even plat ligt. Afhankelijk van de uitslag kan dat ook nog voorbij 20 uur duren. Brusselnieuws.be sprokkelde de plaatsen bij elkaar waar iedere supporter aan zijn trekken komt.

Voor de massa
We beginnen met de liefhebbers van volksmassa’s. Voor grote schermen is er immers keuze genoeg. Voornaamste locatie is aan het Koning Boudewijnstadion, waar de Stad Brussel een groot scherm plaatst.

Verder staan er schermen op het Koningin Astridplein in Jette, op het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe, op het Edouard Pinoyplein in Oudergem, op het gemeenteplein in Oudergem en op het Sint-Jobplein in Ukkel. Voor wie bereid is de gewestgrens over te steken zijn er ook grote schermen in Grimbergen in de Pastoor Woutersstraat en in Vilvoorde op de Grote Markt.

Onthou vooral ook dat er binnen de Vijfhoek geen groot scherm staat, dus naar de Grote Markt hoeft u niet te trekken. In de Sint-Gorikshallen wordt wel een groot scherm voorzien, handig als het weer niet meezit. Een andere indoor-optie is Hotel Aloft op het Jean Reyplein in de Europese Wijk.

Een ander massa-evenement is Dance with The Devils in Vorst Nationaal. Daar krijgt u er concerten en een dj bij, maar moet u wel 7,5 euro (staanplaats) of 13,5 euro (zitplaats) neertellen. Alle info op belgium.belgianreddevils.be.

Op café
Aan cafés waar de wedstrijden vertoond worden zal er geen gebrek zijn. Het zal in het centrum zoeken zijn naar een café dat de wedstrijd niét uitzendt. Naast het centrum is er ook rond het Sint-Gillisvoorplein of aan het kerkhof van Elsene sfeer genoeg te vinden. Wie op zoek is naar een volkser alternatief, kan zijn geluk proberen rond het Astridpark of op het Dapperheidsplein in Anderlecht.

Enkele alternatieve adressen ten slotte. Supportersclub de Motivees zet samen met vzw Toestand een groot scherm in de Alle du Kaai, het tijdelijke jongerencentrum aan de Materialenkaai. Nog meer jongeren zult u vinden aan de Ninoofsepoort. Bij de Ruimte Pierron projecteert de gemeente Molenbeek wedstrijden voor de mensen uit de buurt. Een andere tip is wat meer mondain, op de Nieuwe Graanmarkt is er het hele WK Le Café du Mundial. Voor wie graag geniet van het mooie weer staat er op de Guldenvlieslaan aan de Naamsepoort een (overdekt) terras van 500 vierkante meter.

Alle aanvullingen van uwentwege zijn ten slotte welkom. Tips mag u doorsturen naar info@brusselnieuws.be of mag u hier in de reacties posten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni