'Belgen slachtoffer van aan Vaticaan gelieerde onderneming'

© brusselnieuws.be
30/10/2014

Enkele tientallen, mogelijk zelfs honderden spaarders zouden het slachtoffer geworden zijn van Kepha Belgium, een onderneming uit Elsene die gespecialiseerd is in residentiële vastgoedbeleggingen.

Dat bericht La Dernière Heure donderdag. De krant schrijft dat de onderneming aan de vijvers van Elsene sinds halfweg dit jaar serieuze financiële problemen heeft en geen teken van leven meer geeft. De beloofde reuze-interesten zijn niet uitbetaald in 2014.

Kepha is Aramees voor 'steen' en is een andere naam voor Sint-Pieter. Het bedrijf zegt de aan het Vaticaan en de katholieke kerk gelieerde Stichting Kepha te steunen,

Volgens La Dernière Heure zijn er vorige maandag twee vergaderingen van obligatiehouders bijeengeroepen in Brussel, een voor Franstaligen en een voor Nederlandstaligen. Het is niet duidelijk hoeveel personen precies getroffen zijn, maar ze zouden over het hele land verspreid zijn. Wel is duidelijk dat er veel geld op het spel staat.

De website van Kepha Invest stelde dat er minstens 100.000 euro moest geïnvesteerd worden. Kepha Belgium beloofde fabelachtige interesten van 5,6 tot 7,1 procent, naargelang de grootte van de investering.

Tot nu is er nog geen strafrechtelijke klacht ingediend, schrijft La DH, omdat de gedupeerden van tussenpersonen te horen kregen dat dat hun kansen op terugbetaling gevoelig zou doen verkleinen. Ook zou het parket van Brussel nog geen onderzoek geopend hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni