Belangrijke Siciliaanse maffioso opgepakt in Anderlecht

06/02/2016

De federale politie-eenheid ‘Fugitive Active Search Team’ (FAST) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Anderlecht Angelo Caliri opgepakt. De man is een voortvluchtige luitenant van een Siciliaanse maffiabende.

De arrestatie kwam tot stand met de hulp van een procureur uit Sicilie en maakte deel uit van de gelijklopende Italiaans-Belgische operatie die Gotha VI werd genoemd, schrijft Sudpresse. Dat bericht is intussen bevestigd door Martin Vansteenbrugge, het hoofd van FAST.

‘We kregen kort voordien belangrijke informatie dat onze Italiaanse collega’s zouden toeslaan’, zegt Van Steenbrugge. ‘Er was weinig tijd, het was meteen in actie schieten", zegt hij aan De Standaard.

In Italië zijn in diezelfde nacht van dinsdag op woensdag nog twaalf mannen opgepakt. Zij maken net als Angelo Caliri deel uit van de bende 'Famiglia Barcellonese'. Ze worden verdacht van 17 moorden die tussen 1993 en 2012 gepleegd zijn.

Ook de leider van de maffiabende Giuseppe Gullotti is opgepakt tijdens de politie-operatie in Italië. Hij heeft de bijnaam Avvocaticchio, omwille van zijn diploma in de rechten.

De Belgische speciale FAST-eenheid vermoedt dat Caliri al bijna een jaar in België ondergedoken was. Hij bevond zich in de buurt van het stadion van de voetbalclub Anderlecht tijdens de arrestatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni