#BelAlg: Dodelijke val aan Beurs was ongeval

JCO, KH
© brusselnieuws.be
17/06/2014

Het parket heeft bevestigd dat de dodelijke val van een voetbalsupporter dinsdagavond een ongeval is. Een 41-jarige man stierf nadat hij tijdens het feestgedruis na de overwinning van de Rode Duivels van een van de standbeelden voor het Beursgebouw viel.

Het incident vond plaats tijdens om 21.15 uur, in het feestgedruis na de match België-Algerije.

De 41-jarige man uit Anderlecht was samen met nog wat supporters op een van de twee metershoge leeuwenbeelden geklommen die naast de trappen van het Beursgebouw prijken. Toen hij met de Belgische driekleur zwaaide, viel hij eraf en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat vernam een redacteur van brusselnieuws.be ter plaatse van de politie en wordt ook door een woordvoerder bevestigd. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar om 0.45 uur.

Het parket heeft ondertussen bekend gemaakt dat de val een ongeval was. Er waren bij de val geen derden in het spel. Dat besluit het parket uit verklaringen van getuigen en na analyse van de camerabeelden. Het lichaam van de man is intussen vrijgegeven.

Het Beursgebouw is de traditionele ontmoetingsplaats voor feestneuzen na de wedstrijden van het WK. De politie had het plein voor de Beurs dinsdagavond ontruimd door de grote toeloop van supporters die de Belgische overwinning kwamen vieren.

Het zou dinsdagavond ook tot een vechtpartij gekomen zijn aan de Beurs, berichtten getuigen ter plaatse. Volgens die getuigen was er geen verband tussen de vechtpartij en de zware val. Er circuleerden dinsdagavond ook beelden van mensen die midden op de Anspachlaan op een auto gingen staan.

"Wij roepen de supporters op om niet meer op monumenten of bomen te klauteren bij volgende wedstrijden", zegt woordvoerder Christian Deconinck van politiezone Brussel-Hoofdstad - Elsene aan brusselnieuws.be. "Want daarmee brengen ze zichzelf en andermans leven in gevaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni