Bekende koppen moeten leraars naar Brussel lokken

© brusselnieuws.be
27/11/2014

Muzikant Raymond van het Groenewoud, actrice Sally-Jane Van Horenbeeck en radiomaker Sam De Bruyn zijn de nieuwe gezichten van de campagne ‘Lesgeven in Brussel’. Die moet leraars aansporen om voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel te kiezen.

De drie BV’s liepen zelf ook ooit school in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Nu willen ze via de campagne leerkrachten (in spe) aansporen om voor het Brussels onderwijs te kiezen.

De campagne is een initiatief van de VGC en studentenservicedesk Brik. “Kiezen voor een job in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is kiezen voor een job met toekomst. Als leerkracht vind je snel werk en werk je letterlijk aan de toekomst van ketjes. Dankzij de ondersteuning waar leerkrachten op kunnen rekenen, blijven ze zich continu ontwikkelen”, zegt VGC-collegelid Guy Vanhengel (Open VLD).

De extra leerkrachten zijn meer dan nodig. De komende jaren moet het onderwijs fors uitgebreid worden om de demografische groei op te vangen. Daarnaast kampt het Nederlandstalige lerarenkorps ook met een hoge uitval: 40 procent van de jonge leerkrachten verlaat Brussel binnen de vijf jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni