Begroting Molenbeek: hogere opcentiemen, personeel niet vervangen

© brusselnieuws.be
27/05/2015

De gemeente Molenbeek wil tegen 2017 opnieuw een begrotingsevenwicht bereiken. Om de financiële putten te dichten komt er onder andere een moratorium op aanwervingen en vervangingen en vertienvoudigen de belastingen op bankautomaten.

De gemeente zit al even in slechte financiële papieren, maar in 2017 moet de begroting weer in evenwicht zijn. Dat zei burgemeester Françoise Schepmans (MR) op een persconferentie woensdag.

Daarvoor worden er de komende jaren meer inkomsten gezocht. De gemeentelijke opcentiemen verhogen van 2.848 tot 3.350 in 2016, wat jaarlijks 5,1 miljoen euro moet opleveren. De belastingen op bankautomaten vertienvoudigt.

Om de uitgaven onder controle te houden, voert de gemeente een vermindering met 10 procent van de werkingskosten van alle gemeentediensten in. De dotatie voor OCMW en politie wordt bevroren, en personeel wordt niet meer vervangen. Enkel in knelpuntberoepen zoals kleuterjuffen wordt een uitzondering gemaakt.

Voor de begroting van 2015 voorziet schepen van financiën Abdelkarim Haouari (CDH) nog in een tekort van 9,6 miljoen euro.

Door het plan krijgt Molenbeek nu financiële begeleiding van het Gewest, goed voor 13,7 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni