Het Brussels Beer Project heeft na zes maanden al meer dan 50.000 euro binnengehaald. Via crowdfunding willen twee Brusselse ondernemers een eigen brouwerij oprichten. In januari brengen ze twee nieuwe bieren op de markt, waaronder een met chocolade.

Tot nu toe hebben 369 mensen zich geëngageerd om crowdfunder te zijn voor het project. De ondernemers hadden eigenlijk maar op 200 crowdfunders gerekend.

Brussels Beer Project is het geesteskind van twee Brusselse ondernemers, die zelf bier maken en het publiek uit hun voorgestelde prototypes laten kiezen.

In juni brachten ze zo het Deltabier op de markt, een bitter blond bier. “Doel is nu om de distributie uit te breiden en op termijn een eigen brouwerij op te richten,” zegt Olivier De Brauwere van het Brussels Beer Project aan FM Brussel.

De ondernemers zoeken nog naar een geschikte locatie voor de micro-brouwerij, liefst in het centrum en/of de kanaalbuurt. Het moet gaan om een plek van minstens 500 vierkante meter. Ze willen er een open brouwerij van maken, waar mensen binnen- en buiten kunnen lopen.

In januari brengen ze twee nieuwe bieren op de markt. De eerste is de vrucht van een samenwerking met een Canadese brouwerij, een donker bier met chocolade. In eerste instantie gaat het om een beperkte productie van 500 flessen. Het andere bier is het donkere zusje van het deltabier, een bitter zwart bier met donker gerstemout.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni