Beci blij met zondagsopeningen Vijfhoek

© brusselnieuws.be
17/04/2015

De Brusselse ondernemersorganisatie Beci reageert tevreden op de zondagsopeningen in Brussel. Vanaf zondag 24 mei zullen heel wat winkels 's zondags open zijn in de Vijfhoek.

Beci juicht de beslissing van schepen van Handel Marion Lemesre (MR) toe om de winkels op zondag te openen. Op 24 mei is het zover. Die timing is volgens Beci zeer goed gekozen, want de Brussels Jazz Marathon start dan ook in Brussel. Vorig jaar kon die nog 300.000 bezoekers lokken. Ook de Brussels Hotel Association (BHA) is enthousiast.

“Toeristen spenderen ongeveer een derde van hun budget aan shoppen in Brussel. De zondagsopeningen kunnen toeristen langer hier houden”, zegt Rodolphe Van Weyenbergh van BHA.

Volgens Beci zullen de zondagsopeningen de kleinhandel in Brussel stimuleren. De kleinere winkels mogen namelijk elke zondag openen, de grote ketens in de Nieuwstraat zouden enkel de eerste zondag van de maand openen.

De gemeenteraad van de stad Brussel erkende de Vijfhoek al als toeristische zone. Die erkenning is nodig om de winkels zeven dagen op zeven te kunnen openhouden. De federale regering en het Gewest moeten de aanvraag wel nog formeel goedkeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni