Atletiek Excelsior c Nadia De Buyst

Basic-Fit Brussels mikt hoger: ‘Wij zijn ambitieuze mannen’

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
27/08/2014

Basketploeg Basic-Fit Brussels is klaar om te bevestigen. Hun eerste seizoen in de hoogste klasse was bevredigend, maar dit jaar hopen ze nog een stap vooruit te zetten. De nodige versterking is alvast binnengehaald.

“Met een gemiddelde van negenhonderd à duizend toeschouwers per match hebben we een onverwacht succes geboekt,” vertelt trainer Serge Crevecoeur. “We hebben bewezen dat we mensen goed kunnen ontvangen en een gezellige sfeer kunnen creëren. Sportief hebben we een goed begin en een sterk einde gekend, en hebben we zowel Pepinster als Kangoeroes Boom achter ons gelaten. Het was dus een goed eerste seizoen.”

Stilstaan is achteruitgaan, dus beginnen de Brusselaars aan het nieuwe seizoen met ambitie. Ze willen hun organisatie verbeteren en nog meer spektakel en evenementen organiseren op wedstrijddagen. Daar moet ook de vernieuwde spelersgroep voor zorgen.

“Wij zijn ambitieuze mannen. Met Depuydt, Giancaterino, Gorremans, Loubry en Lichodzijewski hebben we vijf uitstekende Belgische spelers in onze rangen. We hebben ook een paar Amerikanen aangetrokken, maar het is altijd afwachten hoe zij zich aanpassen aan onze competitie en onze stad.”

“Het was vorig seizoen frustrerend dat ons verdedigend spel zo slecht draaide. We hebben ons in functie daarvan versterkt. We zouden ook eens moeten kunnen winnen zonder echt goed te spelen. Dat is noodzakelijk om een stap vooruit te zetten.”

Nieuwe zaal
Dit seizoen is er, net als het vorige, geen degradant. Dat zorgt toch voor een zekere geruststelling en stabiliteit binnen de club. “Er is sprake dat niemand in de toekomst nog uit de hoogste klasse zal kunnen zakken, eventueel kunnen er ploegen bij komen. Zoals in de NBA. Maar daar is helemaal nog geen zekerheid over.”

“Basic-Fit Brussels groeit op alle vlakken. Je voelt dat er een zekere dynamiek rond de ploeg hangt. Als we elk seizoen ons budget beetje bij beetje kunnen verhogen, dan zullen we steeds sterker worden. Voor onze club en het Brusselse basketbal is het belangrijk om een nieuwe zaal te hebben. Ik heb horen waaien dat er sprake is om binnen een paar jaar een nieuwe sportzaal te bouwen op de Heizelvlakte. Dat zou fantastisch zijn.”

Wilt u Basic-fit Brussels steunen? Surf dan naar www.facebook.com/BrusselsBasket en like hun pagina

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni