Barbecueën in het openbaar blijft verboden

© brusselnieuws.be
08/07/2015

In Lyon, Antwerpen en Amsterdam is het geen probleem, in Brussel mag het niet: een barbecue in het park. Op de openbare barbecue in het Ukkelse Sauvagèrepark na, is barbecueën in het openbaar verboden in Brussel. En dat moet ook zo blijven, vindt Céline Fremault (CDH).

Annemie Maes (Groen) pleit voor meer plaatsen om in het openbaar te barbecueën, zoals in Ukkel. "Ik kreeg van burgerinitiatief Au bord de l'eau te horen dat het erg moeilijk is om een publieke barbecue te organiseren. Ook elders was hier vraag naar. De regelgeving rondom barbecueën in het openbaar is heel strikt, zelfs kastanjes poffen mag niet".

Leefmilieu Brussel ziet niets in extra openbare barbecues, noch in individuele barbecues. “De barbecue zou zorgen voor conflicten tussen de verschillende gebruikers”, reageert Céline Fremault (CDH) in haar antwoord, dat brusselnieuws.be inzag. “Barbecueën gaat bovendien vaak gepaard met alcoholconsumptie. Dat is vragen om problemen."

Er zijn nog meer bezwaren: barbecueën past niet in de lijn van Leefmilieu Brussel, waar duurzame voeding voorop staat. Ook laten mensen vaak veel afval achter. Er zijn uitzonderingen: op evenementen als autoloze zondag zal een openbare barbecue waarschijnlijk goedgekeurd worden. Buiten speciale gelegenheden blijft het barbecueverbod van kracht.

"Ik vind het jammer", zegt Maes aan brusselnieuws.be. "En ik begrijp niet waarom het hier niet zou werken, als het in onze buurlanden wel lukt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni