Bakkerij stopt ermee na twee overvallen in één maand tijd

© brusselnieuws.be
14/04/2015

Patisserie Lambert op het Jef Mennekensplein in Molenbeek is zaterdag voor de tweede keer in één maand tijd overvallen. De eigenaars houden het voor bekeken. Ze sloten maandag per direct hun zaak.

In de etalage van de bakkerij hangen bordjes met daarop 'Te Koop' en 'Definitieve sluiting', meldt Het Nieuwsblad.

Zaterdagochtend was de bakkerij, die al bijna twintig jaar bestaat, de prooi van drie overvallers van 16 en 17 jaar oud. Met hun drieën drongen ze gemaskerd en gewapend binnen. Twee overvallers trokken meteen naar het kantoor achterin de zaak, op zoek naar de kluis. Ondertussen besloop een van de leerling-patissiers hen langs achteren en gooide een hard voorwerp tegen het achterhoofd van een van de daders. Die raakte gewond maar deelde wel nog een flinke klap uit aan de leerling met de kolf van zijn pistool.

De overvallers sloegen daarna op de vlucht met de inhoud van de kluis, het geld uit de kassa en de portefeuille van een van de medewerkers.

Maar toen het drietal zich in het Erasmusziekenhuis aanbood om de hoofdwond te laten verzorgen, rook het ziekenhuis onraad. De drie jongeren zetten de spoedafdeling op stelten. De politie kreeg een telefoontje en legde meteen de link. Ze zijn alle drie opgepakt in het ziekenhuis.

Na de eerste overval enkele weken geleden liet het koppel Lambert al een bel installeren die klanten moesten gebruiken om binnen te kunnen. Maar deze tweede overval was de druppel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni