© Thomas Van der Straeten

Baas VSGB teruggefloten over kilometerheffing

© brusselnieuws.be
26/02/2015

De uitspraken van Marc Cools, de baas van de Vereniging voor Stad en Gemeenten (VSGB), over de kilometerheffing voor vrachtwagens zijn bij enkele leden raad van bestuur van deizelfde VSGB in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens hen is de zaak nog helemaal niet besproken.

“Het bureau en de raad van bestuur van de Vereniging van Steden en Gemeenten van Brussel (VSGB) namen nog geen standpunt in betreffende de geplande kilometerheffing voor vrachtwagens, die ook op gemeentewegen in Brussel van toepassing zal zijn. Het punt werd zelfs nog nooit besproken binnen de organen van de VSGB”, zo staat te lezen in een mededeling die verspreid werd door vicevoorzitter van de Raad van Bestuur Jef Van Damme (SP.A). “Wij willen ons daar dus van distantiëren.”

De mededeling werd ook ondertekend door bureauleden Katia Van den Broucke (Groen) en Eric Jassin (CDH). “Ik denk trouwens dat de hele raad van bestuur zich daarachter kan scharen”, zegt Van Damme.

Cools toonde zich in Brussel Deze Week geërgerd dat de gemeenten niet geraadpleegd waren over de invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens door het gewest. “Er zou moeten kunnen gepraat worden over een verdeelsleutel zodat een deel van het geld terug kan vloeien van Gewest naar gemeenten”, zei hij daarover.

In Brussel komt er een dubbel en driedubbel tarief voor vrachtwagens die Gewest- en gemeentewegen gebruiken, bovenop de verbruiksheffing die in de drie gewesten gaat gelden vanaf 2016.

De zaak zal volgens van Damme zeker ter sprake komen op de volgende raad van bestuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni