© Alcopaimmo

Baanwinkels voor oude Renaultfabriek

© brusselnieuws.be
16/12/2014

De oude Renaultfabriek in Vilvoorde wordt omgevormd tot een complex met baanwinkels en ontspanningsruimte. Onder meer een Albert Heijn-supermarkt behoort tot de mogelijkheden.

Dat zei Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) maandagavond op de gemeenteraad. De Vlaamse regering moet zich nog voor Nieuwjaar buigen over het nieuwe Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Die beslissing moet de rechtsonzekerheid die de reconversie van de fabriek tot nu tegenhield, wegwerken. “Eens de rechtszekerheid er is, moeten we snel kunnen starten met de reconversie”, zegt Bonte in Het Nieuwsblad.

Eerdere plannen voor de site moesten wachten wegens de procedureslag rond winkelcentrum Uplace, dat vlakbij de voormalige fabriek komt te liggen.

Voor ontwikkelaar Alcopaimmo, dat eigenaar is van de site, zijn de buren van Uplace geen probleem. “Het gaat om een geheel ander concept”, zegt CEO Matthijs de Wit. “Met hogere huurprijzen, die onze handelaars niet noodzakelijk willen betalen. Iedere winkel zal ook zijn eigen toegang hebben.”

Het fabrieksgebouw zelf blijft in de reconversie deels behouden en zal plaats bieden aan “een cluster van baanwinkels en ontspanningsmogelijkheden”. Er zou onder meer een Albert Heijn-warenhuis komen. Er komen ook sport- en vrijetijdsactiviteiten. “Een vraag van de Stad Vilvoorde”, zegt de Wit.

Enkele duizenden vierkante meters zullen wel afgebroken worden. Ook de gevel zal onder handen genomen worden.

Wanneer de werken beginnen, is nog onduidelijk, “maar eens de Vlaamse overheid rechtszekerheid biedt, kunnen we binnen een paar maanden de zaak vergunnen”, aldus Hans Bonte. “Dan kunnen de eerste winkels binnen twee jaar openen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni