© Montois

Aziaten investeren in Brusselse kantoren

© brusselnieuws.be
24/12/2014

Een grote institutionele investeerder uit Azië heeft samen met Hannover Leasing het kantoorgebouw Covent Garden aan het Rogierplein gekocht. Voor beiden is het de tweede grote aankoop in Brussel na het politiekantoor op de oude RAC-site.

De Brusselse kantoormarkt trekt steeds vaker buitenlands geld aan. Hannover Leasing en een Aziatische investeerder hebben zopas het kantoorgebouw Covent Garden gekocht. Dat melden internationale vastgoedmedia.

De transactie zou goed zijn voor om en bij de 270 miljoen euro. Daarmee is het de tweede belangrijkste van het jaar (na de verkoop van North Galaxy). Vorig jaren legden dezelfde spelers ook al eens 300 miljoen euro op tafel voor de nieuwe hoofdzetel van de federale politie op de site van het voormalige Rijksadministratief Centrum (RAC).

Wie die "grote institutionele inveester uit Azië" precies is, blijft een vraagteken. In vastgoedkringen bestaat het vermoeden dat het om een Chinese staatsinstelling gaat, zo schrijft La Libre Belgique.

Covent Garden ligt aan het Rogierplein en bestaat uit twee gebouwen: een toren van 26 verdiepingen en een kleiner gebouw met 9 bouwlagen. Het complex is ontworpen door het Brusselse architectenbureau Montois. De totale vloeroppervlakte is meer dan 70.000 vierkante meter.

Het complex is nog zeker tot 2032 verhuurd aan de Europese Commissie en gelieerde agentschappen. Die inkomenszekerheid verklaart mee de hoge transactieprijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni