De 94ste editie van het autosalon van Brussel is dinsdagochtend van start gegaan voor de pers. Op dit 'grote autosalon' is er onder meer een indoor testpiste en een expo over youngtimers. Donderdag opent het salon voor het publiek.

Tijdens het vorige gelijkaardige salon in 2014 werden 585.000 bezoekers geteld in Brussels Expo. Voor deze editie mikt organisator Febiac op "evenveel of misschien zelfs meer" bezoekers dan twee jaar geleden.

Een van de belangrijkste nieuwigheden van het salon is de nieuwe spreiding van de exposantengroepen over de paleizen. Die verandering is volgens Febiac doorgevoerd om "meer evenwicht te brengen in de interessepolen van de tentoonstelling".

De exposanten binnen de groep 'gemotoriseerde tweewielers' zetten hun stands op in paleizen 3 en 8 in plaats van in de klassieke paleizen 1 en 3. De ruimte die in paleis 1 vrijkomt, wordt ingenomen door de zogenaamde 'premiumexposanten' en door een salonterras met waterpartij.

In paleis 12 wordt een indoor testpiste aangelegd, waarop milieuvriendelijke auto's, terreinwagens en nieuwe technologieën gedemonstreerd worden.

Discojaren en youngtimers
Paleis 2 staat helemaal in het teken van de discojaren en er loopt een thematische tentoonstelling over youngtimers (collectiewagens die nog te jong zijn om als oldtimer bestempeld te worden, nvdr.). Zes paleizen (4, 5, 6, 7, 9 en 11) en de patio zijn voorbehouden voor de auto-exposanten.

De totale oppervlakte van de elf paleizen bedraagt 100.000 vierkante meter en wordt door meer dan 100 exposanten ingenomen.

Overige animaties zijn onder andere een 360° Experience, selecties van Skills Belgium op de stand Job On Wheels, een Backstage Experience en een Circus Trial Tour. In wereldpremière wordt de Toyota Verso 2016 getoond.

Europese premières zijn de ARV Luxury Vans VIP Transport, Fiat Tipo, Land Rover Range Rover Evoque Convertible, Mercedes-Benz SL, Mercedes-Benz GLS, Mini Cabrio, Mini One D Clubman, Mitsubishi Space Star, Porsche 911 Turbo, Porsche Macan GTS en Subaru Forester. Daarnaast worden ook een zestigtal Belgische premières getoond.

Te bezichtigen conceptwagens zijn de Audi Prologue Allroad, Citroën Cactus M, Honda Civic Tourer "Active Life Concept", Nissan Sway, Peugeot Quartz Concept, Seat Leon Cross Sport en Volkswagen Sport Concept Coupé GTE.

Febiac liet in december weten zich niet te laten afschrikken door de terreurdreiging en alles in het werk te stellen om de veiligheid van de bezoekers en exposanten te garanderen. Dinsdag is het autosalon voorbehouden voor de pers en dinsdagavond vindt een gala-avond plaats. Woensdag is voorbehouden voor de professionele bezoekers.

Het salon is voor het grote publiek geopend van donderdag 14 januari tot zondag 24 januari, van 10u tot 19u. Op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari zijn er nocturnes gepland tot 22u. Tickets voor het autosalon kosten voor volwassenen 15 euro aan de kassa en 13 euro via online verkoop.

Te jong om oldtimer te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni