Op zondag 20 september is het opnieuw autoloze zondag in Brussel. Het hele Brusselse Hoofdstedelijke gewest is dan voor het vijftiende jaar op rij van 9u30 tot 19u autovrij.

In het kader van de Week van de Mobiliteit, die loopt van 16 tot en met 22 september, en de autoloze zondag zullen er heel wat activiteiten plaatsvinden in de hoofdstad, laat Brussels minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) weten.

De Lijn en de MIVB rijden die zondag gratis en zorgen ook voor een versterking van de dienstverlening op enkele metro-, tram- en buslijnen. Op verschillende plaatsen in de stad en ook via het Villo! – systeem zullen mensen fietsen kunnen huren. De NMBS biedt zoals elk jaar een speciale formule aan voor treinritten tijdens de Week van de mobiliteit.

Wie met de auto naar Brussel komt, kan in Parking C van de Heizel terecht in één van de 11.000 plaatsen (5 euro voor de hele dag) om daarna vlot over te stappen op de metro. Andere overstapparkings langs de rand van het gewest zijn aangegeven vanaf de Ring.

Enkel taxi’s, de hulp- en ordediensten en bestuurders die een doorgangsbewijs hebben bekomen, mogen op zondag 20 september in Brussel de baan op. Wie in Brussel woont, vraagt zo’n bewijs bij het gemeentebestuur van zijn woonplaats aan. Mensen van buiten het gewest richten zich tot de gemeente van de plaats van bestemming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni