Autoloze zondag dit jaar op 21 september

© brusselnieuws.be
24/08/2014

Op zondag 21 september is het Brussels Gewest naar jaarlijkse gewoonte geheel autovrij. Het openbaar vervoer rijdt dan de hele dag gratis.

Op Autoloze Zondag mogen alleen het openbaar vervoer, taxi's, bussen, hulp- en ordediensten, gehandicapten met een kaart en het diplomatiek korps de weg op. Niemand mag sneller rijden dan 30 kilometer per uur.

Overstapparkings worden aangeduid langs de Ring. Onder meer op parking C kan er overgestapt worden op de metro of de tram.

Automobilisten die toch per se de baan op moeten, kunnen daarvoor een pas aanvragen. Die moet wel voldoende gemotiveerd worden bij het gemeentebestuur van uw woonplaats. Wie buiten het Gewest woont en toch in Brussel moet zijn, moet zich richten tot de gemeente van zijn bestemming.

De Lijn en de MIVB zijn gratis te gebruiken die dag.

De wegen zijn afgesloten tussen 9 en 19 uur. Het afsluiten en heropenen gebeurt wel geleidelijk, zodat de verkeershinder plaatselijk wat langer kan duren.

De organisatie roept ook op om zeker het verkeersreglement na te leven. “Hou op de fiets rekening met de verkeerslichten, de rijrichting en de voorrangsregels en de plaats voor voetgangers is op de stoep”, klinkt het in een mededeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni