De Autoloze Zondag biedt tal van cultuurorganisaties, ja, zelfs hele straten, pleinen en parken, in het Brusselse stadscentrum een uitgelezen kans om de deuren – vergeef ons de uitdrukking – wagenwijd open te zwieren.

Jeugdtheater BRONKS stelt zijn najaarsprogrammatie voor met een heuse kermis. BRONKS Foor U knipoogt vet, feestelijk en met krachttermen als 'Rodeo', 'Spookhuis', 'Pak de flosh' en 'Altijd prijs' (check de trailer) naar de tijd dat ook u reikhalzend stond uit te kijken naar de jaarlijkse kinderhoogmis op het dorpsplein. En passant verneemt u wat het jeugdtheater het komende seizoen in petto heeft voor u en uw koters.

Als die geschminkt en uitgeravot zijn, dan kunt u ze nadien trouwens gewoon meetronen naar de Steenstraat-Muziekstraat, waar jong muzikaal talent samentroept in onder andere de AB Ticketshop, café Bonnefooi en de urban klerenwinkel Mr. Ego. Poppunt organiseert een Stoemp! Deluxe in The Music Village met The Me in You, Douglas Firs en het Naamse kwintet Little X Monkeys, die op hun recente debuut Mystic river duidelijk maken dat ze net zo goed uit Louisiana hadden kunnen komen – zo zwierig rootsy gaat het eraan toe.

De andere zaken in de verkeersvrij gemaakte straat hebben beloofd zoveel mogelijk solomuzikanten of duo's op de affiche te zetten, zodat ook de artiesten met het openbaar vervoer kunnen afzakken naar het stadscentrum. We hebben het dan in het bijzonder over de Waalse folkie Benoît Lizen, de singer-songwriters Kim Janssen en Gareth Dickson, het damesduo faOn faOn en David-Alexandre Parquier, een in Brussel wonende Parijzenaar wiens elektronische soloproject Luminance om uw aandacht vraagt. Het funky Amsterdamse soultrio Fumaça Preta, en de locals van De Anale Fase, Mountain Bike en het hiphopcollectief Stikstof vervolledigen de affiche.

Ook tijdens de twaalfde editie van Landelijk Brussel in het Warandepark en op het Paleizenplein vinden traditiegetrouw naast een grote picknick en een biomarkt heel wat culturele activiteiten plaats, met de nadruk op engagement, kinderanimatie en jazz-, swing- en souloptredens.

Autoloze Zondag

data: 21/9

waar: verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni