Attractie Zuidfoor even dicht door twijfel over veiligheid

© brusselnieuws.be
24/07/2014

De Challenger, een van de nieuwe attracties op de Zuidfoor, is dinsdagavond gesloten op politiebevel omdat het mogelijk onveilig is. Een jongetje zou bijna gevallen zijn maar kon door een familielid geklemd worden tijdens de dolle rit. Na een controle is het toestel opnieuw vrijgegeven.

Wie zich waagt aan een ritje met de Challenger weet dat hij over kop gaat op twintig meter hoogte. Daar hoort enig geschreeuw bij, maar dinsdagavond hoorden omstaanders extra paniekerig geschreeuw. Een jongetje van een jaar of 10-12 dreigde naar verluidt uit de attractie te vallen. Hij kwam er echter met de schrik vanaf omdat hij door zijn ouders kon worden vastgehouden.

Volgens het gezin sloot de beveiliging van het zitje van de jongen niet goed. De moeder van de jongen trok naar de uitbater maar toen die weigerde de attractie te sluiten, trok het gezin naar de politie. Die besliste onmiddellijk om de attractie stil te leggen.

Ondertussen werd de Challenger gecontroleerd door een bevoegd controle-orgaan. Dat vond geen mankementen. Sinds woensdagnamiddag ontvangt de attractie opnieuw adrenalinefanaten.

Video van een ritje met de Challenger Challenger Offride Zuidfoor Brussel 2014

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni