Attractie Night Flight gesloten op Zuidfoor

© brusselnieuws.be
28/07/2015

Op de Zuidfoor in Brussel is de nieuwe attractie Night Flight gesloten. De attractie heeft een mechanisch defect, en moet nu voor onbepaalde duur dicht omdat de leverancier met vakantie is.

De verantwoordelijke van de attractie hoorde zondagavond een vreemd geluid, en besloot om de attractie stil te leggen uit veiligheidsoverwegingen. Na een inspectie bleek dat er een defect is.

Toch is het euvel nog niet meteen van de baan, want de Nederlandse firma die het defecte stuk kan vervangen is met vakantie. De attractie blijft dus voor onbepaald duur gesloten.

Extra controles
Deze editie worden attracties van de Brusselse Zuidfoor al strenger gecontroleerd dan vorige jaren. Controleurs zullen de attracties ook tijdens de kermis controleren, terwijl dat tot vorig jaar enkel bij aanvang van de Zuidfoor het geval was.

Vorig jaar waren er tot tweemaal toe problemen met de veiligheid op de foor. Een kind werd bijna uit een kermistoestel geslingerd en een tiener kreeg een stroomstoot toen hij een jeton wilde oprapen die onder een attractie gerold was.

De kermis vlakbij het Zuidstation loopt nog tot 23 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni