Asbest Reyersviaduct wordt verwijderd

© brusselnieuws.be
01/08/2015

Vanaf maandag gaan de echte werkzaamheden aan het Reyersviaduct in Schaarbeek van start. Vanaf dan wordt het asbest verwijderd. In oktober start de eigenlijke afbraak.

De voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, dus gaan de werkzaamheden aan het viaduct een nieuwe fase in. De asbestverwijdering is cruciaal voor het viaduct kan afgebroken worden.

In oktober vorig jaar werd er vastgesteld dat er asbest zat in de verf op het Reyersviaduct. Daardoor kan het viaduct niet zomaar tegen de vlakte gegooid worden. Het vertraagt de werkzaamheden dus enigszins.

Als het asbest is verwijderd, starten de afbraakwerken in oktober. Eerst zal het dak van het viaduct worden weggehaald, waarna het Diamantkruispunt zal opengesteld worden voor het verkeer. Dan worden de hellingen van het viaduct afgebroken, en uiteindelijk zal de hele Reyerslaan tijdelijk heringericht worden. Normaal gezien zou het hele viaduct tegen mei volgend jaar volledig gesloopt moeten zijn. De Reyerslaan krijgt tegen dan ook een voorlopige heraanleg.

De definitieve herinrichting komt er in het kader van de geplande vernieuwing van het Meiserplein, de aanleg van de Parkway E40 en de ontwikkeling van de Mediapool Reyers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni