Zinnema c Luk Stiens

Uitstel voor verbouwing Zinnema

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
21/01/2015

“In plaats van dit najaar wil de architect de werken liever pas vanaf februari 2016 starten,” stelt directeur Nathalie De Boelpaep van het Brussels talentenhuis Zinnema in de Veeweydestraat. De bouwaanvraag zal met zes maanden worden uitgesteld.

Dat de gevel, de toegang en het eerste gedeelte van het Brusselse Talentenhuis Zinnema in de Veeweydestraat gingen vertimmerd worden was al bekend. Ook dat uitgekeken wordt naar locaties om een continuïteit in de werking tijdens de overbruggingsperiode te garanderen. Nu is de bouwaanvraag dus ook met zes maanden uitgesteld.

“Dat geeft het architectenbureau meer ademruimte om het concept te herbedenken,” zegt de Boelpaep. ‘Het oorspronkelijke voorstel paste qua plannen voor de vitrine (toegang) en inzake functionaliteit niet echt bij onze verwachtingen. De architect vraagt zes maanden uitstel om de bouwaanvraag in te dienen. Op die manier is er tijd om de plannen beter te doordenken.”

Een en ander betekent dat de werken pas ten vroegste eind augustus 2016 beëindigd zullen zijn. Dat komt Zinnema zelfs beter uit. De Boelpaep: “In plaats van binnen het volledige seizoen 2015-2016 te vallen, gaan een deel van de werken nu tijdens het zomerreces van ons huis door. Dat scheelt een stuk op de herschikking van de programmering. We hadden de viering van 75 jaar Theater Erasmus, diverse schoolvoorstellingen en dies meer, die allemaal eind 2015 geprogrammeerd stonden, toch liefst in eigen huis georganiseerd – dat lukt nu wel. De nieuwe verbouwplanning verstoort nu minder de programmatie van volgend seizoen. De locaties die we als interessant gaan weerhouden, zullen ook beter afgestemd zijn op het soort activiteit dat daar door moet gaan; voordien was ons dat minder bekend.” Verwacht wordt dat het nieuwe seizoen 2016-2017 volledig in de nieuwbouw met binnentuin zal kunnen plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni