Architect gezocht voor nieuwe school in Vijfhoek

JCO
© brusselnieuws.be
15/04/2015

De Stad Brussel schrijft een studieopdracht uit voor de nieuwe Nederlandstalige school in de Zennestraat. De gemeenteraad heeft dat eind vorige maand goedgekeurd. Voor de financiering van de school is het wel nog wachten op groen licht van de Vlaamse overheid.

Op de gemeenteraad van 30 maart besliste de Stad om een aanbesteding voor de gunning van een studieopdracht voor het project goed te keuren. Dat laat schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Ans Persoons (SP.A) weten.

De Stad gaat met andere woorden op zoek naar iemand die de concrete plannen voor het project kan uittekenen. In mei vorig jaar werd beslist om de site op de Zennestraat aan te kopen. Daar moet de eerste stedelijke Nederlandstalige basisschool binnen de Vijfhoek komen. Die zou een capaciteit hebben van ongeveer 200 leerlingen en moet er tegen 2018 staan.

Langs de Zennestraat komt er bovenop de school een gebouw met vijftien appartementen. Die moeten het project helpen financieren.

Het totale project komt uit op grofweg 10 miljoen euro, waarvan 6 miljoen voor de school. Om het project concreet op te starten is het wel nog wachten op groen licht van Agion, het agentschap van de Vlaamse overheid dat over de subsidies gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni