© François B.

Applewinkel Dansaertstraat definitief dicht: 'Te veel overvallen'

KH
© brusselnieuws.be
27/11/2014

Appleverdeler Easy-m op het eind van de Dansaertstraat sluit definitief de deuren. "Sinds 2012 waren er zes overvallen en inbraken, waarvan twee gewapend."

Een kleine maand geleden ging de Easy-m-winkel op de hoek van de Dansaert- en de Sleutelstraat dicht. Voorlopig, heette het. Na verschillende – soms brutale – overvallen wou het bedrijf evalueren of een winkel openhouden op die plek nog wel verantwoord was.

Die oefening is ondertussen afgerond. “Na een grondige evaluatie en met spijt in het hart hebben we besloten om de winkel definitief te sluiten”, luidt het in een communicatie aan klanten donderdag. “De veiligheid van ons personeel en onze klanten ligt ons na aan het hart.”

“Sinds 2012 waren er zes overvallen en inbraken, waarvan twee gewapend”, zegt een woordvoerder voor het bedrijf aan brusselnieuws.be. “Het personeel werd daarbij bedreigd en opgesloten.”

De veiligheidsanalyse toonde aan dat het bedrijf al alle mogelijke maatregelen had genomen. “Er waren al camera’s, alarmsystemen en dergelijke. Op een bepaald moment kun je niet meer doen.”

Het personeel van de vestiging werd ondertussen overgeplaatst.

De sluiting toont dat de buurt aan het einde van de Dansaertstraat nog steeds een geliefkoosd doelwit is voor criminelen. Barbeton bijvoorbeeld werd recent verschillende keren overvallen. En ook in café Walvis sloten gewapende overvallers een paar maanden geleden nog het personeel en de laatste klanten op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni