Applewinkel in Dansaertstraat blijft gesloten na overvallen

© brusselnieuws.be
14/11/2014

De winkel van Appledealer Easy-m in de Dansaertstraat is al enkele weken gesloten. De keten wil na twee overvallen bekijken of de winkel wel nog veilig uitgebaat kan worden, vernam onze redactie. Het laatste deel van de Dansaertstraat was de laatste maanden al vaker het doelwit van overvallers.

In juli werd de winkel op de hoek van de Dansaertstraat en de Sleutelstraat al eens met kalasjnikovs overvallen. Het personeel werd bedreigd en opgesloten in de kelder.

Een paar weken geleden werd de zaak een tweede keer overvallen. De politie bevestigt dat, maar wil er verder niets over kwijt. “Het onderzoek loopt”, zegt commissaris Christian De Coninck.

Na die tweede overval besliste Easy-m om de winkel voorlopig te sluiten. “Ondertussen evalueren we de veiligheid met het oog op de toekomst”, zegt communicatieverantwoordelijke Lauriane Duchamps aan brusselnieuws.be.

“We hebben even tijd nodig om na te denken of het mogelijk blijft om daar een winkel open te houden en daarbij de veiligheid van het personeel te garanderen.”

De winkel is niet de enige zaak in de buurt die recent met overvallen te maken kreeg. Ook de cafés Walvis en Barbeton werden al door gewapende overvallers bezocht.

Met dank aan lezer J.M. voor de tip.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni