Annemie Neyts verlaat Europees Parlement

© brusselnieuws.be
15/12/2014

De Brusselse politica Annemie Neyts (Open VLD) verlaat het Europees Parlement. Hilde Vautmans volgt haar op.

Het was Europees parlementsvoorzitter Schulz die maandagavond bij het begin van de laatste plenaire vergadering van het jaar het vertrek van de Brusselse politica bekendmaakte.

Het was al bekend dat Annemie Neyts (70) haar mandaat als Europees Parlementslid niet zou uitdoen. Ze werd op 25 mei nochtans verkozen voor een nieuwe termijn van vijf jaar.

Neyts zetelde voor het eerst in de periode 1994-1999 in het Europees Parlement en maakte daar in 2004 haar comeback. Alles samen zal ze dus ruim vijftien jaar in het Parlement gezeten hebben. Tussen 2005 en 2011 was ze ook voorzitter van de Europese liberale partij.

Zondag ziet ze als hoofd van de Europese waarnemingsmissie nog toe op het verloop van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Tunesië.

Haar ontslag uit het Europees Parlement betekent nog geen afscheid van de politiek. Ze gaat binnenkort communiceren over haar nieuwe uitdaging.

Hilde Vautmans (42) maakt op 12 januari haar intrede in het Parlement. Zij zetelde tussen 2003 en 2010 in de Kamer en was bij de Europese verkiezingen tweede opvolger na Philippe De Backer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni