1443 Twice

Anne Teresa De Keersmaeker opnieuw solo in Kaaistudio's

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
25/09/2014

Anne Teresa De Keersmaeker is intussen meer dan dertig jaar bezig als choreografe en danseres, en nog altijd ligt de kwaliteit en de kwantiteit van haar werk bijzonder hoog. Begin september stond haar gezelschap Rosas nog zowel op het Theaterfestival met 'Vortex Temporum’, als in het Kaaitheater met het eveneens goed ontvangen 'Verklärte Nacht’.

In 2002 maakte De Keersmaeker tussen al de groepsstukken en choreografieën voor andere dansers nog eens tijd voor een solo die ze zelf danste. 'Once' was toen haar eerste solo sinds 'Violin Phase’ in 1982. Het werd een eenvoudig, persoonlijk, geëngageerd, intiem duet tussen dans en muziek: de live-plaat ‘Joan Baez in Concert Part 2’ uit de jaren zestig van de Amerikaanse protestzangeres.

Nu is in het Kaaitheater 'Twice' te zien, een vervolg op 'Once'. In het verlengde van recente voorstellingen 'Cesena', '3Abschied' en 'The Song' gaat Anne Teresa aan de slag met Rosas-danser en muzikant Carlos Garbin. Samen onderzoeken ze de directe verhouding tussen dans en zang, en tussen performance en concert.

Veel meer kunnen we er niet over zeggen, want het kleine project wordt door Rosas in relatieve stilte en zonder al te veel commentaar gepresenteerd. Het wordt in ieder geval opnieuw een eenvoudige voorstelling met ruimte voor experiment. Onder het motto ‘my dancing is my singing, my singing is my dancing.’

2 > 4/10, 20.30

€8/12/16

Kaaistudio's

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni