© Saskia Vanderstichele

Ann Van Driessche verlaat Muntpunt voor communicatiedienst VUB

© FM Brussel
13/10/2014

Ann Van Driessche stapt op als directeur bij Muntpunt en wordt de nieuwe directeur communicatie bij de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Dat vernam stadsradio FM Brussel.

Ann Van Driessche wordt aan de VUB diensthoofd Marketing, Communicatie en Evenementen. Ze volgt Tru Lefevere op, die tot nu de dienst leidde.

Het vertrek van Ann Van Driessche bij Muntpunt komt voor velen als een verrassing. Ze was nog maar sinds 1 maart 2012 actief als directeur van eerst de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB) en later Muntpunt. De bibliotheek huisde bij haar aanstelling nog in de tijdelijke stek in het Anspachcentrum en heropende in september 2013 de deuren na een jarenlang aanslepende verbouwing.

De bibliotheek werd ook een belevingscentrum, waar men niet alleen terecht kan om boeken, dvd's of cd's te ontlenen, maar ook voor informatie over Brussel, tentoonstellingen, debatten en allerlei andere activiteiten.

Vóór Ann Van Driessche aan het hoofd stond van Muntpunt, was zij onder meer communicatiestratege van toenmalig premier Guy Verhofstadt (Open VLD) tijdens het EU-voorzitterschap van België. Ze was ook zes jaar communicatiedirecteur en woordvoerder voor het GO-onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Ann Van Driessche studeerde geschiedenis aan de VUB. Ze is blij met de nieuwe uitdaging: "Ik krijg de kans om de marketingcommunicatie van de grootste Nederlandstalige werkgever van Brussel op mij te nemen", klinkt het.

VUB-rector Paul De Knop: 'Uitdaging op het lijf geschreven'
In een persbericht zegt VUB-rector Paul De Knop dat hij "ingenomen is met de komst van de nieuwe directeur Marketing, Communicatie en Evenementen." "Het uitspelen van de troeven van de troeven van Brussel, de internationale rekrutering van studenten en de uitstraling van de VUB zijn belangrijke uitdagingen die haar op het lijf geschreven zijn."

Muntpuntvoorzitter Guy Polspoel: blikt tevreden terug
Guy Polspoel zegt in een persbericht "met spijt afscheid te nemen van Van Driessche". Hij "blikt tevreden terug op de bloeiperiode die Van Driessche voor Muntpunt inzette en die de organisatie met trots verder zet." "Muntpunt draagt haar stempel, maar wij zijn klaar voor de toekomst en zullen van Muntpunt een blijvend succes maken."

Ann Van Driessche blijft nog tot 1 maart 2015 in Muntpunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni