De Raad van Toezicht van de Erasmushogeschool Brussel heeft maandagavond Ann Olaerts aangesteld als directeur van de School of Arts Ritcs. Vanaf 1 januari 2016 neemt zij de fakkel over van Dieter Lesage.

"Ann Olaerts was lange tijd directeur van het Vlaams Theater Instituut, steunpunt voor podiumkunsten. Van 1999 tot 2004 was zij raadgever podiumkunsten bij de toenmalige minister van Cultuur en hield ze de pen vast van het eerste kunstendecreet. Recenter heeft ze als raadgever op het kabinet van Onderwijs werk gemaakt van een stevigere verankering van cultuur en onderwijs. Tot eind mei 2014 was ze werkzaam als directeur van de Toneelacademie Maastricht, Hogeschool Zuyd", klinkt het in een mededeling.

Ann Olaerts is actief bij diverse organisaties en commissies in Vlaanderen en in het buitenland. "Als vrijruimte voor de creatieve en kritische ziel geloof ik sterk in de potentie van de kunstschool om de toekomst van de kunsten vorm te geven. Dat het Ritcs in Brussel is gelegen, verplicht ons om die toekomst ook te verbinden met de lokale en internationale context waarin we leven", zegt Olaerts over haar nieuwe uitdaging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni