Anderlechts schepencollege dient klacht in tegen zichzelf

© FM Brussel
30/01/2015

Het schepencollege van Anderlecht vroeg donderdagavond aan de gemeenteraad om een klacht in te dienen tegen onbekenden, in een zaak waarvan de schuldige sowieso iemand van het schepencollege zelf is.

Aanleiding is een artikel vorige maand in de krant La Dernière Heure over een bevordering. Dat was geschreven op basis van informatie uit een document dat enkel het schepencollege ter inzage had gekregen. Een schepen moet de informatie dus aan de journalist hebben doorgespeeld.

Als het parket de zaak wil onderzoeken, moeten Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) en Elke Roex (SP.A) hun parlementaire immuniteit opgeven. Zij zijn schepen in Anderlecht én Brussels parlementslid.

Volgens oppositielid Walter Vandenbossche (CD&V) Vandenbossche wordt Anderlecht door het wantrouwen onbestuurbaar. Van Goidsenhoven wordt volgens Vandenbossche met de vinger gewezen in dit dossier.

Elke Roex zegt dat ze geen probleem heeft met het opgeven van haar parlementaire immuniteit, als het parket dat vraagt. Gaëtan Van Goidsenhoven was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk het studiogesprek met Walter Vandenbossche op tvbrussel:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni