Supporters Anderlecht c RSCA

Anderlechtfans willen boetes betalen via crowdfunding

© FM Brussel
26/11/2014

Veertig supporters van voetbalclub Anderlecht die het veld opliepen toen paars-wit in mei kampioen speelde, riskeren een stadionverbod tot 2,5 jaar en boetes tot 1.300 euro. Fans zijn furieus over de vervolging en willen 10.000 euro inzamelen via crowdunding om de boetes te betalen.

In totaal bestormden misschien wel 5.000 supporters de grasmat in het Vanden Stockstadion na de beslissende wedstrijd voor de 33ste landstitel op 18 mei tegen Lokeren. Veertig van hen kregen in september ook een pv in de bus. Volgens de voetbalcel van Binnenlandse Zaken worden enkel supporters met een strafblad vervolgd. Ze riskeren een stadionverbod van 18 tot 30 maanden en boetes van 500 tot 1.800 euro. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

De supporters zijn furieus over de sancties en zamelen nu geld in om de boetes te betalen. Initiatiefnemer van de actie is supporter Dora Gasia. "Ik heb geen boete gekregen maar stond toen ook op het veld", vertelt ze aan FM Brussel. "De sfeer was toen heel euforisch maar ook onschuldig. Het is dan ook onbegrijpelijk dat er dergelijke zware sancties op volgen."

Gasia hoopt 10.000 euro in te zamelen via crowdfunding om zo minstens een deel van de boetes te betalen. De crowdfundingcampagne loopt vooral via sociale media, maar supportersclubs gaan ook rond met een collectebus voor de wedstrijden tegen Galatasaray vanavond en Club Brugge komend weekend.

Mogelijk gaan de fans hun boetes ook aanvechten. "We hopen nog meer dat alles geseponeerd wordt en dan schenken we het ingezamelde geld aan een goed doel", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni