© Luc Dekens via Twitter

Anderlecht heeft zaterdag op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League met 3-0 gewonnen van Zulte Waregem.

Anderlecht en Zulte Waregem begonnen enthousiast aan hun wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion. Andy Najar en Dennis Praet dreigden voor de thuisploeg, maar ook de bezoekers toonden zich via rechtsachter Dalsgaard. Paarswit nam echter geleidelijk aan het commando over en op het halfuur was het raak. Andy Najar versnelde op rechts en gaf een gemeten voorzet aan Frank Acheampong, die niet meer kon missen. Zulte Waregem liet niet begaan en reageerde nog voor de pauze met een reuzekans voor Mbaye Leye. De Senegalese spits zette de bal vanuit een scherpe hoek naast het lege doel van Silvio Proto.

Na de pauze trok Anderlecht het laken opnieuw naar zich toe. Steven Defour krulde na 59 minuten een vrije trap tegen de paal, maar zag nauwelijks een minuut later de nieuwe Nederlander Alexander Büttner een nieuwe vrije trap, via het muurtje, voorbij een kansloze Steppe trappen.

Anderlecht nam na die dubbele voorsprong gas terug en liet het balbezit aan Zulte Waregem, maar dat slaagde er niet in de Brusselse afweergordel te omzeilen. Invaller Matias Suarez besliste de partij in de toegevoegde tijd helemaal met een schot van buiten de zestien.

Zulte Waregem zakt door de nederlaag uit de top zes. Anderlecht blijft derde.

Ook in tweede klasse deden de Brusselse clubs het goed. White Star ging met 1-3 winnen op het veld van Lierse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.