Anderlecht zet Club en Standard onder druk

© brusselnieuws.be
12/04/2014

Op de tweede speeldag van de play-offs in het voetbal is Anderlecht met 1-2 gaan winnen op het veld van Lokeren. In de stand komt paars-wit zo voorlopig op gelijke hoogte van Club Brugge en op twee punten van leider Standard.

Cyriac bracht Anderlecht al na een handvol minuten op voorsprong na mistasten in de Lokerse defensie. Even later liet echter ook Anderlecht achterin een steek vallen en zo stond het al snel 1-1. Nadien had Lokeren de beste kansen maar doelman Silvio Proto was bij de pinken en hield zijn netten schoon.

Na driekwart wedstrijd kwam paars-wit opnieuw op voorsprong via Mitrovic. Lokeren drong nog aan in de slotfase, maar een uitstekende Proto verhinderde een nieuwe gelijkmaker. Bovendien merkte de scheidsrechter duidelijk handspel van Kouyaté niet op.

Anderlecht speelde lang niet zo geïnspireerd als tegen Club Brugge vorige week, maar boekte wel de eerste uitzege in vier maanden. In de stand zet de ploeg van coach Besnik Hasi bovendien de titelconcurrenten onder druk. Paars-wit telt voorlopig evenveel punten als Club en slechts twee minder dan de Luikse leider. Brugge speelt zaterdagavond tegen Zulte Waregem, Standard trekt zondag naar Genk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni