RSC Anderlecht heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League. Dinamo Moskou bleek vooral na de rust te sterk.

De 0-0 uit de heenwedstrijd was een riskante uitgangspositie, en Anderlecht deed er dus best aan om te scoren. Niet eenvoudig, zonder onder meer de geblesseerde Gouden Schoen Dennis Praet.

Na een halfuur kwam Anderlecht -tegen de gang van het spel in- op voorsprong toen Mitrovic de bal met een gelukje in doel kon glijden.

Meteen na de rust was de Anderlechtse voorsprong al weggeveegd: Proto ging in de fout bij een lage trap van Kozlov, en zo hingen de bordjes weer in evenwicht. Anderlecht was daarmee nog altijd virtueel gekwalificeerd, maar niet voor lang.

Iets over het uur kreeg Moskou een onterechte strafschop toen N'Sakala een fout maakte buiten de 16 meter. Yusupov scoorde de strafschop in twee tijden. In de blessuretijd besliste de Duitser Kuranyi de wedstrijd op de counter.

Met deze 3-1-nederlaag is Anderlecht Europees uitgeschakeld. Het was in de 16de finales geraakt door in de Champions League derde te eindigen in de poule.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.